• Best in Show 2xCAC + CACIB 31 August - 1 Septembrie 2019 Techirghiol

    Best in Show 2xCAC + CACIB 31 August - 1 Septembrie 2019 Techirghiol

  • Best in Show 2xCAC + 2xCACIB 22-23 Iunie 2019 Bucuresti

    Best in Show 2xCAC + 2xCACIB 22-23 Iunie 2019 Bucuresti

  • 1
  • 2

Program cu publicul

Marti si Joi

14:30-17:00

cu programare

Tarife 2020

Ca urmare a noilor hotarari luate de Consiliul Director al AChR va anuntam ca noile preturi pentru eliberare de pedigree Reg. A si B (carnet de performanta inclus) pentru cainii ce provin din parinti nearbitrati, parinti cu arbitraje insuficiente sau parinti care nu au drept de reproductie conform Regulamentului de Crestere art. 1 pct. C, D si E la suma de 470 lei si eliberarea de pedigree export pentru cainii ce provin din parinti nearbitrati, parinti cu arbitraje insuficiente sau parinti care nu au drept de reproductie conform Regulamentului de Crestere art. 1 pct. C, D si E la suma de 820 lei. Restul tarifelor raman momentan nemodificate.

Best in Show 2xCAC + CACIB 31 August - 1 Septembrie 2019 Techirghiol

CAC 1 31 August 2019  

Rezultate

 

CAC 2 31 August 2019  

Rezultate

 

CACIB 1 Septembrie 2019 

Rezultate

 


 

 

S.O.S. ACHIZITIONAREA UNUI PUI DE CAINE!

Dv ne intrebati, noi va raspundem: “Ce rasa imi recomandati? Cum aleg un pui?” sunt citeva din intrebarile la care am raspundem cu drag, daca suntem intrebati inainte de achizitionarea unui pui de caine de rasa, obligatoriu cu pedigree. Si nu uitati ca pedigriul nu este un moft, este o necesitate si daca acel pui nu are pedigree atunci el trebuie ADOPTAT si nu cumparat.
 
Inainte de a lua un caine de rasa cu pedigree este bine sa stiti cit mai multe despre acea rasa si sa va alegeti exemplarul canin care vi se potriveste pentru cit mai multi ani fericiti si sanatosi. Faceti o sedinta in familie, cu toti membri familiei si cadeti de comun acord asupra rasei si sexului puiului. Cautati referinte despre acei crescatori, despre cainii lor, intrebati unde sunt membri (la ce asociatie chinologica teritoriala sau cluburi nationale) si foarte important este sa completati CONVENTIA DE CESIUNE (www.ach.ro la Formulare). Pe acelasi site dar la MEMBRI gasiti toate asociatiile chinologice teritoriale si cluburile nationale de specialitate.
 
Pe spatele acestui formular foarte important numit “Conventia de Cesiune” treceti intelegerile pe care le aveti cu crescatorul: daca este pui de “breeding si show”, daca este “pet quality” (adica este rasa pura, are pedigree, dar nu se va reproduce si va fi sterilizat), daca la maturitate (in urma testelor de specialitate)se dovedeste a avea o boala sau alta ce primiti inapoi etc. Ideal este sa cumparati doar pui de rasa cu pedigree din parinti arbitrati, cu teste de sanatate si acolo unde este cazul sa aiba si examene de lucru. Daca unul din parinti sau ambii sunt nearbitrati, da, se elibereaza pedigreele puilor dar va recomandam sa si verificati de ce nu sunt arbitrati parintii intrucit acestia pot avea defecte grave raportat la cerintele chinologice (standard, descries pe www.fci.be) si atunci in mod normal ei sunt exclusi de la reproductie.
 
Cind va alegeti puiul mai intai studiati PARINTII: aspect exterior (fenotip), character si temperament. Alegeti puiul cu ajutorul unui dresor atestat si neaparat cu un medic veterinar de incredere care sa examineze puiul sis a-l declare clinic sanatos. Daca il alageti doar cu inima sau “cu ochiul”, pentru c-a venit la dv sau va placut cum arata, atunci va asumati sa nu fie companionul pe care vi l-ati dorit sau vi se potriveste cu adevarat.
 
Medicul veterinar chiar daca vine cu dv sau va duceti la clinica veterinara cu crescatorul, trebuie sa examineze cu atentie puiul de la virful nasului si pina la virful cozii (inclusive testicule – sa fie ambele coborite complet in scrotum). Dresorul care ar trebui sa vina sa va ajute in alegerea puiului obligatoriu trebuie sa va cunoasca personal si astfel sa va indrume catre nevoile si necesitatile reale ale dv.
 
Foarte important este sa ne cereti sfatul inainte de achizitionarea unui pui si nu dupa ce ati facut acest pas. Si nu, nu avem cum sa va recomandam noi o rasa si va vom explica de ce. Sunt aproape 370 de rase de caini de diferite talii si tipuri de par, culori, cu caractere si temperamente diferite, modalitati de crestete, educare, dezvoltare diferite, nevoi diferite. Asa ca este imposibil de recomandat o rasa sau alta intrucit … nu va cunoastem ca personalitate, dispozitie fizica etc. Aici, pe pagina de facebook, la POZE gasiti materiale de prezentare a tuturor celor 10 Grupe de rase de caini, conform Nomenclatorului Federatiei Chinologice Internationale. Si la NOTES gasiti materiale pentru educatia chinologica.
Va rugam sa va uitati la FOTOGRAFII si la CLIPURI VIDEO, special postate pentru dumneavoastra.
Va dorim mult succes!
 

S.O.S. DRESORII (din Bucuresti si nu numai)!

Din ce in ce mai des suntem sunati de proprietari de caini ce si-au dat (dus) cainii la dresaj la diversi asa zisi dresori, din mare nefericire majoritatea NU sunt atestati de ACHR - CDC si NU au dreptul sa se joace cu mintea si viata (in principiu) a unui caine! Priviti dresajul cu RESPONSABILITATE, dragi stapini, daca tot doriti ce este mai bun si bine pentru cainii vostri! Apelati la INSTRUCTORII DE DRESAJ CANIN ATESTATI DE ACHR - CDC, la SCOLILE DE DRESAJ IN CARE ACTIVEAZA PROFESIONISTI! Ginditi-va ca lasindu-va pe mina necunoscatorilor ce-si aroga titulatura de dresori, niste impostori pina la urma, va putetiu distruge cainele pe viata ... dresajul unui caine este ca si scoala pentru copii! Se incepe cu clase premergatoare, gradinita, scoala primara, gimnaziu, liceu, facultate. Totul se face graduat, plecind de la SOCIALIZARE, comenzi simple, tehnici bazate pe limbajul trupului, motivatii reale cu rol stimulativ etc. Nu va mai lasati mintiti si pacaliti de toti acesti indivizi ce-si zic dresori, pe banii si mai ales pe sanatatea psihica a cainelui dv ... Invatati sa va dresati cainii plecind de la o alegere a rasei si individului din carul rasei care sa vi se potriveasca si sa va satisfaca nevoile emotionale toata viata, un caine care sa va completeze si care sa va aduca bucuria de viata in familie ... LISTA CU INSTRUCTORII DE DRESAJ CANIN ATESTATI ACHR - CDC o gasiti pe siteul http://www.ach.ro/instructori-dresaj.html

Cereri referinte celor la ale caror servicii apelati, informati-va! Sta la indemina dv!
Apelati la scolile de dresaj cu rezultate reale in competitiile de specialitate, dovada profesionalismului in ARTA DRESAJULUI!

 Joi, 17 sept 2020, nu lucram cu publicul. 


ASOCIATIA CHINOLOGICA METROPOLITANA BUCURESTI, pe toată perioada stării de alertă din România, își menține programul cu publicul PREPONDERENT ON LINE prin email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., messenger (pe două pagini de facebook: Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti si Bucharest Dog Shows), whattsup (0772213162).

In sediul asociației au voie sa vina doar proprietarii câinilor FARA PEDIGREE ce necesita eliberarea ADEVERINTELOR PENTRU POLITIE cf OUG 55/2002 republicată, pentru care trebuie noi sa citim microcipul si sa evaluăm după aspectul exterior al câinelui (după fenotip) încadrarea acestuia într-una din cele două grupe de câini periculoși sau cu potențial agresiv. DOAR CU PROGRAMARE pentru zilele de marți si joi, între orele 14.30 si 17.00. Va reamintim ca adresa din buletin a stăpînului înregistrat si in RECS, trebuie sa fie din București, Ilfov, Teleorman. Rugam respectarea cu strictete a prevederilor impuse de starea de alertă. Acceptam maxim 2 persoane pentru fiecare caine, masca, manusi si fara nici un simptom de boala.

Vă așteptăm!


In vederea eliberarii  adeverintei necesare inregistrarii cainilor ce fac obiectul legii 60/2003 la sectiile de polititie sunt necesare:

- Pentru cainii care NU au pedigree
- Pentru cainii cu pedigree, in vederea emiterii adeverintei pentru politie sunt necesare :