Servicii

Inscrierea in asociatie nu este obligatorie. Prima intrebare pe care o primim este DE CE SA MA INREGISTREZ. Pentru ca asa se doreste, inainte de toate. In STATUT ul nostru puteti sa cititi despre "cine suntem" noi si cu ce ne ocupam. Prin inscrierea in asociatie se confirma proprietatea asupra cainilor mai ales asupra celor cu pedigree intrucit suntem extrem de regulamentari in ceea ce priveste completarea bazei de date nationale numita CARTEA DE ORIGINA ROMANA. Inscrierea in asociatie presupune: completarea CERERII DE ADEZIUNE, copia dupa actul de identitate al proprietarului, toate actele in original ale cainelui. Daca prietenul necuvintator are pedigree (certificat de origine oficial, arborele sau genealogic mostenit de la parinti) este nevoie sa sa prezentati cu pedigriul in original, carnetul de sanatate, carnetul de performanta. Daca nu are pedigriu atunci puteti adera la asociatia noastra, aveti nevoie de carnetul de sanatate al cainelui in care sa fie obligatoriu trecuta si parafata de veterinar microciparea (identificarea prin implantare de microcip). Inscrierea este nominala, pe persoana fizica, nu conteaza numarul de caini aflati in proprietatea dumneavoastra. Legitimatia eliberata confirma calitatea de membru ACHR prin intermediul asociatiei noastre. Conform statutului nostru, achitarea cotizatiei se face in primul trimestru al fiecarui an, pina in aprilie. Pentru a adera la asociatia noastra nu este obligatoriu sa locuiti in Bucuresti, puteti locui oriunde in tara, ACHR ul va da libertatea sa va alegeti asociatia la care sa aderati si care sa va reprezinte interesele chinologice. Comunicarea o realizam si prin intermediului mailurilor, site ului nostru si paginei noastre de facebook.

Organizam Expozitii Chinologice Nationale si Internationale de frumusete si de lucru sub egida Asociatiei Chinologice Romane (ACHR) si a Federatiei Chinologice Internationale (FCI). Pentru inscrierea in expozitii aveti nevoie de: Formularul de inscriere, copie dupa pedigriul cainelui (daca are), copie dupa carnetul de sanatate daca n-are pedigriu (pentru a se nota correct numarul de microcip), legitimatia de membru ACHR, dovada platii. Taxa de participare este trecuta pe Fisa de inscriere si se poate achita in calitate de membru ACHR (daca sunteti membru intr-o asociatie chinologica nationala sau club national de specialitate, member ACHR) sau precum strainii, daca nu doriti sa aderati la nici o asociatie. Exista termene pina la care se pot trimite aceste inscrieri. Toate informatiile legate de organizarea expozitiilor noastre le gasiti pe prima noastra pagina a site ului si / sau pe pagina noastra de facebook (locatie, arbitri, orar de acces al raselor, index proprietari etc.).

Intocmim actele primare pe baza carora se vor elibera pedigreele puilor, nostrificarile, eliberarile de duplicate dupa pedigree asigurindu-ne ca in acest fel participam activ la imensa dar importanta munca depusa in vederea identificarii tuturor cainilor si a existentei unei baze de date a cainilor si proprietarilor prin intermediul Cartii de Origine Romana. De asemenea ne ocupam de intocmirea documentatiei pe baza careia ACHR ul emite Diplomele de Campion de Juniori (RJCH), Campion Romania (RCH), Campion Romania Cum Laudae (RCHCL), Campion International de Frumusete (CIB), Certificatul International de Munca precum si obtinera Afixului de crescator cu protectie nationala si international depuse doar de membri asociatiei noastre.

Toti membri ai asociatiei noastre, in momentul declararii cuibului devin “crescatori”, sunt proprietarii mamelor puilor declarati. Ca dovada a depunerii documentelor si achitarea taxelor aferente in vederea eliberarii pedigreelor primesc oficial o copie a Declaratiei de Monta si Fatare corect si lizibil completata, inregistrata si parafata, plus chitanta doveditoare achitarii taxelor de eliberare. Crescatorii au datoria sa microcipeze puii inainte de declarare si instrainare si sa completeze CONVENTIA DE CESIUNE cu fiecare proprietar in parte. Toate cuiburile crescatorilor, membri ai asociatiei noastre vor si postate pe site ul nostru la Sectiunea PUBLICITATE doar de catre noi si doar dupa inregistrarea regulamentara a acestora (maxim 3 luni de la data fatarii puilor).

Din anul 2002, conform OUG 55/2002 modificata si completata de Legea 60/2003, ne ocupam de incadrarea dupa aspectul fenotipic (exterior) al exemplarelor canine apartinind raselor cu potential agresiv si eliberarea ADEVERINTEI PENTRU POLITIE.
Identificarea acestor exemplare canine se face prin implantarea microcipului de catre medicul veterinar, prezentarea la asociatia noastra se face cu actul de identitate al stapinului, carnetul de sanatate cu microciparea inregistrata oficial de catre veterinar (daca nu are pedigriu cainele) sau Adeverinta de microcipare eliberata official, pedigriul in original (daca exista) si exemplarul canin in cauza daca acesta nu are pedigree.

Informam, instruim, sfatuim pe cei dornici sa patrunda in frumoasa lume a cainilor: alegerea puilor, monte, fatari, cresterea puilor, predresaj si dresaj, prezentarile la expozitii, ameliorarea raselor etc.

IMPORTANT (PEDIGRIU):
Incepind cu data de 15 martie 2014 pedigreele eliberate pentru puii cuprinsi in Declaratiile de monta si fatare vor avea tiparite obligatoriu numerele de microcip implantate inaintea depunerii documentatiei regulamentare. IMplantarea acestor microcipuri se face doar de catre medicul veterinar acreditat, conform Ordinului ANSVSA din ianuarie 2014!

Toate declarațiile de montă și fătare (DMF) trimise de Asociațiile și Cluburile Teritoriale în vederea obținerii certificatelor de origine vor fi însoțite obligatoriu de numerele de microcipuri alocate cațeilor de către un medic veterinar autorizat ca operator RECS (Registrul de Evidență a Câinilor cu stăpân.  Vă reamintim că termenul limită de declarare a unui cuib la COR este de 90 de zile de la fătare;
-   Conform Ordinului ANSVSA 1/07.01.2014 toți câinii născuți după dată de 15.03.2014 trebuie microcipați în maxim 90 de zile de la fătare sau înainte de înstrăinea acestora;

- Este în interesul crescătorilor să facă microciparea puilor cât mai repede de la fătare, pentru a se putea încadra atât în prevederile Ordinului ANSVSA cât și a Regulamentului Cărții de Origine Române;

 De asemenea, incepind cu 1 ianuarie 2010 se elibereaza PEDIGREE DIN PARINTI NEARBITRATI pentru puii proveniti monta intre parintii cu pedigriu dar care nu au fost in expozitiile chinologice sa-si ia “dreptul de monta”. Pedigriul este singura dovada a puritatii rasei, el se transmite de la parinti in cazul celui tip A sau B.
Cerere de adeziune (.doc) se completeaza citet, eventual cu majuscule, se semneaza si se dateaza. Se ataseaza copie dupa actul de identitate al proprietarului. Rugam proprietarii sa vina la noi la Secretariat insotiti de toate actele cainilor in original: pedigree, carnet de performanta, carnet de sanatate (in cazul celor cu pedigree). Inscrierea in asociatie a persoanelor fizice ce-si declara proprietatea asupra exemplarelor canine fara acte de origine (fara pedigree) se poate face numai dupa identificarea acestora prin implantare de microcip de catre veterinari, posibila apartenenta la o anumita rasa fiind realizata de catre noi si doar dupa aspectul exterior.
 
TAXELE Incepind cu data de 1 ianuarie 2018 
Pentru cei ce doresc sa devina membru ACHMB si implicit membru ACHR:
Taxa inscriere asociatie: 25 lei
Taxa cotizatie anuala: 100 lei
Adeverinta pentru politie pentru membri: 25 lei
Adeverinta pentru politie pentru nemembri: 50 lei

Carnete de performanta: 20 lei

Declararea unui cuib: 20 lei
Eliberare pedigree “A”, “B” din parinti arbitrati: 70 lei (cu carnet de performanta)
Eliberare pedigree “A”, “B” din parinti nearbitrati: 140 lei (cu carnet de performanta)
Incepind cu 1 ianuarie 2018, conform deciziei 22 din Circulara 22/26.10.2017 a A.Ch.R., nu se mai elibereaza pedigree tip C (act de tipicitate pe baza arbitrajelor) la nici o rasa cu exceptia ciobanestilor romanesti si rasei Copoi ardelenesc.
Eliberare pedigree “C”, doar pentru Ciobanesti Romanesti si Copoi Ardelenesc: 70 lei

 


Pedigree Ciobanesc Romanesc CORB din parinti arbitrati: 10 lei
Pedigree Ciobanesc Romanesc CORB din parinti nearbitrati : 20 lei
Nostrificare pedigree export: 70 lei
Eliberare pedigree de export din parinti arbitati: 190 lei
Eliberare pedigree de export din parinti nearbitrati: 350 lei
 
Duplicatele pedigreelor: dublul sumei prezentate
Taxa afix crescator (cu protectie FCI): 600 lei
Taxa eliberare diploma de Campion: 65 lei (diploma + cocarda)
Taxa eliberare Certificat International de munca: 65 lei
 
Taxele se pot achita direct la secretariatul asociatiei noastre sau prin virament bancar.
 
DATE BANCA  A.Ch.M.B.:
Asociatia Chinologica METROPOLITANA BUCURESTI
C.F.18865170, P.J.: 41/PJ/2006
Cont lei: RO35RNCB0072055833610001- BCR Suc.Dinicu Golescu-Buc.
Cont euro: RO08RNCB0072055833610002- BCR Suc.Dinicu Golescu-Buc. RNCBROBU

ALTE FORMULARE ACHR:
http://www.ach.ro/site/index.php/ro/2014-06-06-10-30-50
 
REGULAMENTE ACHR:
http://www.ach.ro/site/index.php/ro/2014-06-06-09-51-52
 
CALENDAR CHINOLOGIC EXPOZITIONAL din intreaga tara pe 2018:

 

Program cu publicul

Luni - Vineri 15:00-19:00